Jeg er klar til at hjælpe dig


Bestilling af produkter

Vi får mange henvendelser vedrørende bestilling af produkter.
Find de oftest stillede spørgsmål her.


Hjælp med at bestille Planer?

Hvis du bestiller Kostplaner, Træningsprogram, eller Getlean pakken, skal du udfylde et skema med dine oplysninger. Skemaet leveres efter din bestilling, og her er det vigtigt at du tager dig god tid, så planerne bliver lavet på det bedste grundlag. Under fanen "Fremgangsmetode" på siden med det specifikke produkt du vil bestille, kan du læse om hvordan det foregår. Her står hvad du skal gøre og hvad du kan forvente. Når du bestiller kostplaner, får du 4 forskellige kostplaner, men du får samtidig indblik i et system der tillader dig at lave dine egne kostplaner. Dette er forklaret grundigt i den guide der følger med i din bestilling. Ligesådan når du bestiller Træningsprogram får du en guide, der forklarer dig hvilke tanker som ligger bag et træningsprogram og hvordan du vælger det rigtige.

Hjælp med at bestille Online coaching?

Hvis du bestiller Online Coaching, skal du udfylde et skema med dine oplysninger. Skemaet leveres efter din bestilling, og her er det vigtigt at du tager dig god tid, så informationerne omkring dig giver et billede af din erfaring med fitness. Under fanen "Fremgangsmetode" på Online coaching siden, kan du læse om hvordan det foregår. Her står hvad du skal gøre og hvad du kan forvente. Når du bestiller et online coaching forløb, bestiller du henholdvist 1, 2, eller 3 måneder. Du modtager et telefon eller Skype opkald, én gang om ugen på et aftalt tidspunkt, så længe du er signet op. Det første opkald er rettet mod at få vurderet din situation her og nu, samt afstemt forventninger i forhold til et egentligt tidsperspektiv. Derefter forventes det at du tracker relevante info, såsom kost, træning og din udvikling, ved hjælp af værktøjer som du får specifikt kendskab til. Under hele forløbet vil der være gensidig rapportering og det er denne rapportering, som justeres løbende over telefonsamtaler og email.

Hjælp med at bestille Personlig træning?

Dette produkt er i øjeblikket ikke tilgængeligt. Du kan skrive dig op og få besked når dette produkt bliver tilgængeligt, ved at gå ind her Personlig Træning.


Spørgsmål vedrørende ordrer

Har du lavet en bestilling og savner hjælp til dit produkt, så kan du få support ved at logge ind på din konto.
Få svar på oftest stillede spørgsmål nedenunder.

Jeg har lavet fejl i min bestilling. Kan jeg ændre den?

No worries. Send os en mail ved hjælp af kontakt formularen nederst på siden. Husk at give os detaljerne for din bestilling: navn, email, bestillingsnummer og hvad der skal rettes. Så får vi det fixet lynhurtigt.

Hvornår modtager jeg min bestilling?

Du har lige bestilt og vil gerne igang nu! Det forstår vi godt. Vi arbejder så hurtigt vi kan og sender typisk bestillingen ud i løbet af en uge fra den dato du lavede bestillingen. I enkelte tilfælde er der virkelig run på bestillinger, og der kan forekomme forsinkelser. Sørg for at tilføje mailadressen noreply@getlean.dk til dine sikre afsendere, så din bestilling ikke ryger i spamfilteret.

Hvordan skifter jeg mine fødevarer på en kostplan?

Når du bestiller en kostplan modtager du samtidig en guide omkring Myfitnesspal . I den forklares der, hvordan du erstatter fødevarer fra din kostplan. Husk at de fødevarer som du fjerner fra din plan, skal indeholde nogenlunde samme makronæringsstoffer, som dem du bytter ud med.

Jeg har fulgt kostplan en længere periode, skal jeg ændre noget?

Hvis du følger en kostplan f.eks for at tabe fedt, sker der med tiden det, at du taber vægt. Begynder den udvikling at stagnere, eller måske helt at gå i stå, så er det på tide at justere på din plan.

Er du i gang med at tabe dig skal du højst sandsynligt fjerne lidt kalorier, så du er sikker på at være i energiunderskud. Vi anbefaler som udgangspunkt at du bevæger dig langsomt. Som eksempel, kan du fjerne ca. 100 kcal pr. uge. Dette gør du hovedsageligt fra dine kulhydrater (de er nemmest at lege med). Det vil altså sige at du skal fjerne 25g kulhydrat pr uge, hvilket giver 100 kcal (1g kulhydrat = 4 kcal). Skal du derimod bygge muskel og derfor tage på, tilføjer du i stedet for at fjerne. Når du har tilføjet/fjernet kalorier, kan du føle dig frem.

Husk, vi er alle forskellige og det handler om at finde ud af hvad der virker for dig. Læs guiden der fulgte med din bestilling.

Er det ligemeget hvornår og hvor mange måltider jeg spiser?

Mealtiming kan godt have en smule betydning for dine resultater, men typisk er denne betydning så lille at du faktisk ikke rigtig får noget særligt ud af at skulle spise på planlagte tidspunkter.

Det man kan sige er – "jo flere måltider du har i løbet af dagen, jo større er sandsynligheden for at du føler dig mæt og jo nemmere er det at kontrollere" .

Det skyldes bl.a. din blodsukker stabilitet, som bliver forringet hvis du er for sulten. Desuden er det en god ide at fylde noget energi indenbords før/efter træning og når du står op. Men om du spiser sent på aftenen gør ikke noget. Den lille forskel mealtiming kan have, betyder noget hvis du er nogle uger fra at skulle stå på scenen eller til photoshoot. Så betyder enhver lille forskel pludselig en del.

Kan jeg få en backup af mine planer hvis jeg mister dem?

Vores kundedatabase vokser konstant og vi gemmer derfor ikke en kopi af dine specifikke planer. Det er derfor dit eget ansvar at downloade og gemme en kopi af det du bestiller. Du kan eksempelvis gemme filer på din mail, eller på en harddisk…

Desuden anbefales det ikke, at du bruger planerne mere end den tid det tager at sætte sig ind i systemet omkring flexible diet og så kan du derfra langsomt begynde at lave dine egne planer eller bare spise fleksibelt.

Andre foreslår noget andet end det jeg er blevet anbefalet her?

Fitness er absolut ikke firkantet og der er tit forskellige måder at gøre tingene på. Hvis du har grund til at følge andre anvisninger end dem du har fået her, så gør du bare det. Vores anbefalinger er det vi har bedst erfaring med virker, men ikke nødvendigvis det eneste som virker.

Hvis du har specielle forhold der kræver anden tilgang, anbefaler vi altid at undersøge de nærmere omstændigheder omkring disse forhold. I sidste ende er det vigtigt, at du træffer beslutninger vedrørende din krop på et fornuftigt grundlag og det vil sige at du sætter dig ind i ting. Har du en særlig situation, som kræver opmærksomhed, vil vi anbefale Online coaching, så vi kan være sikre på at du følger den mest effektive og forsvarlige metode.


Generelle fitness spørgsmål

Fitness er ikke altid lige nemt at finde ud af. Derfor har vi et fantastisk videoshow, hvor vi elsker at snakke om kost og træning. Det kræver selvfølgelig at du ved hvor du skal lede.
Brug søge funktionen på videoshowet og skriv de tags der matcher dit spørgsmål.

Kan jeg godt bygge muskel & tabe fedt samtidig?

Ja… Din evne til at opbygge muskler samtidig med at tabe fedt, afhænger af forholdet mellem din fedtprocent og muskelmasse. En overvægtig og træningsmæssigt understimuleret person, vil i højere grad være i stand til at opnå fedttab samtidig med muskelforøgelse, mens en lean og muskuløs person vil have sværere ved det. For at få de bedste vedvarende resultater, er det dog en god ide udelukkende at fokusere på enten fedttab eller muskelforøgelse frem for begge dele samtidigt. Derfor er det langt nemmere at arbejde målrettet imod enten fedttab eller muskel opbygning.

Hvilken form for Cardio er bedst?

Først og fremmest skal du være klar over hvorfor du laver cardio – er det fordi du gerne vil forbedre din kondi? Vil du gerne forbrænde mere? Eller er der et tredje formål? Den bedste cardio er først og fremmest, den du er gladest for at lave, fordi der rent faktisk er større chance for at du jævnligt laver den. HIIT cardio sætter store krav til din kondi – den forbedrer dit kardiovaskulære system, så du øger din generelle forbrænding. Med en øget forbrænding er det nemmere for dig at have et konstant vægttab, samtidig med at din krop fungerer bedre.

Jeg vil kun tabe mig på maven (eller numsen, eller armene eller…)?

Du kan ikke målrette hvor du taber fedt - også kaldet pletforbrænde. Dine gener er ansvarlige for, hvor din krop gemmer fedtet og ligeledes hvor du taber dig. Hvis det første sted fedt typisk sætter sig er din mave, vil det højst sandsynligt også være det sidste sted du taber det.

Hvad er den bedste maveøvelse?

Der findes utallige metoder til at træne maven, bare tjek #sixpacktraining på Instagram… Sandheden er at der ikke findes én enkelt øvelse, der er den bedste. Det er meget individuelt hvilke øvelser der virker bedst på folk og hvilken øvelse man har brug for. Du kan træne maven på et hav af måder - men en ting er sikkert, hvis du har fedt rundt om dellerne, så vil selv de mest trænede mavemuskler forblive usynlige. Man kan påstå at den bedste øvelse for tydelige mavemuskler, er en god kost.

Hvor mange kilo skal jeg løfte?

Det der er vigtigst er, at have en pæn form når du løfter. Det vil sige, at selvom du meget gerne må kæmpe med vægten, skal du sørge for at løfte roligt og kontrolleret. Meget firkantet kan man sige, at du bliver stærkere jo tungere du løfter. Jo flere gange du løfter noget tungt i et sæt, jo mere presser du musklen og jo større har den mulighed for at blive. Så hvor meget du løfter hænger altså sammen med størrelsen og styrken af musklerne, men det er langtfra den eneste faktor.

Når jeg træner, skal jeg så gå efter færre eller flere reps?

Helt basalt er der ikke et svar der passer til alle - det kommer meget an på hvad du prøver at opnå med din træning. Lidt firkantet kan man sige, at jo færre repetitioner i et sæt, jo tungere kan du løfte. Du bliver stærkere jo tungere du løfter. Jo flere gange du løfter noget tungt i et sæt, jo mere presser du musklen og jo større har den mulighed for at blive.

Volumentræning er når du “pumper” musklerne (blodtilstrømingen i musklerne stiger), og her er kendetegnet at du løfter flere repetitioner over en kortere periode. Denne træningsstil er velkendt blandt bodybuildere.

Vigtigst er at du presser dig selv og samtidig løfter ordentligt, så du ikke får en skade. Vælg et træningsprogram der passer det du vil opnå.

Hvad er den bedste diæt for mig?

Der er mange måder at tabe fedt eller øge muskelmasse, men der findes ikke nogen decideret “bedste” diet. Folk er forskellige i smag og livsstil, mens vores krop og metabolisme afviger i mindre grad. Vær parat til at eksperimentere og finde ud af hvad der virker for dig, så du kan opretholde en diæt der undgår et for stort over- eller underskud af kalorier.

I sidste ende er den bedste diæt, den du kan stå fast ved og endnu bedre er, at du har en idé om hvad du laver.

Hvad er det vigtigste i forhold til min kost?

Med hensyn til fedttab, så husk at kalorier er vigtigere end specifikke fødevarer. En balanceret mikro- og makro næringsstoffordeling er en vigtig del af en sund kost, men det rette kalorieindtag spiller en større rolle. Især hvis målet er at smide fedtet. Det gælder uanset ernæringskilden og om fødevaren er “naturlig”, “ren”, eller “beskidt”.

Overskydende kropsfedt og vægtøgning kommer af at indtage flere kalorier end man forbrænder – får du for mange kalorier, tager du på i fedt.

Hvad er makrotal og hvorfor betyder det noget for mig?

“Makrotal” er synonymt med makronæringsstoffer og betyder “De store næringsstoffer. De består kort fortalt af protein, fedt og kulhydrat. Protein og kulhydrat indeholder 4 kalorier per gram, mens fedt indeholder 9 kalorier per gram. For at udregne din makrofordeling, skal du kende dit samlede kalorieindtag og dine behov.

Alle har forskelligt behov for opdelingen af makronæringsstoffer og du beregner altid makrotal i sammenhæng med det samlede kalorieindtag. Makrotal er grundlaget for Flexible diet.

Hvad er Flexible diet?

Flexible Diet - også kendt som “If It Fits Your Macroes” (Hvis det passer med dine makrotal), er en måde at holde overblik over sin kost på. Med Flexibel diet, finder du altså ud af hvad dine behov er, i forhold til de vigtige næringsstoffer, protein, fedt og kulhydrat. Herefter kan du tracke disse makrotal, ved hjælp af en foodtracker og derpå spise meget fleksibelt. Nogle går til ekstremerne og mener at man kan tabe fedt af ting som kage, chips og burgere, hvis bare det stemmer overens med makrotalene.

En vigtig ting, som også skal trackes er mikronæringsstoffer. De består af vitaminer og mineraler, og med en kost bestående udelukkende af burgere, kommer man nemt ud på et sidespor. Selvom vi baserer kostplaner på makrotal, anbefaler vi altså ikke at være ekstrem, hverken i forhold til den sjove mad - eller den kedelige.

Hvor længe skal der gå fra man træner en muskel, til den kan trænes igen?

Træner du en større muskelgruppe, kan du som regel give den en ordentlig omgang stress når du træner og det vil sige at den sandsynligvis også skal have lidt længere tid til at komme sig. En mindre muskelgruppe kan du ikke træne lige så lang tid, da den hurtigere vil give op under belastningen og derfor vil den også komme sig lidt hurtigere.

Lad være at træne en muskelgruppe, hvis du stadig er øm fra forrige træning og alt efter dit niveau og erfaring, kan det være meget forskelligt, hvornår din muskelømhed fortager sig. 48-72 timer burde almindeligvis kunne klare din restitution.

Hvor mange gange per uge er bedst at træne?

Afhængig af dit niveau, kan du med fordel træne de forskellige muskelgrupper 2-3 gange om ugen. Træner du en muskelgruppe flere gange om ugen, kan du sandsynligvis ikke være lige så intens, fordi din muskel ikke når at restituere fuldt ud og omvendt kan du altså øge din intensitet med en lavere træningsfrekvens.

Synes du vi mangler et emne?

Giv os besked på det emne du gerne vil se… FUNKTIONEN ER TIL OPDATERING – KOMMER SNART!


Stadig i tvivl?

Benyt kontaktformularen,
så vender vi tilbage hurtigst muligt.


Scroll til top